top of page

Who runs the kitchen?

De game “Who runs the kitchen?” toont management en medewerkers inzicht in het belang van een gestructureerde aanpak van business informatiemanagement.

Herkent u dit?
  • Net een nieuw informatiesysteem geïmplementeerd, maar het is totaal niet wat we nodig hebben.

  • Het systeem kan de werklast niet aan waardoor extra personeel ingehuurd moet worden. Maar volgens de leverancier voldoet het aan alle afspraken.

  • De implementatie van een nieuw systeem verliep vlekkeloos, technisch tenminste. De gebruikers werden verrast met een voor hen onherkenbare gebruikersinterface.

De game

De game is een (rollen)spel waarin deelnemers het belang van een gestructureerde aanpak van business informatieanagement ervaren. Onderdeel hiervan is het structureren van de informatiemanagementprocessen en de verschillende rollen en belangen die hierin samenkomen. De ervaringen in dit spel worden gekoppeld aan het best practice model voor business informatieanagement: BiSL (Business Information Services Library). De game speelt zich af in een voor iedereen herkenbare omgeving. Elk afzonderlijk spel kan met 10 deelnemers tegelijkertijd gespeeld worden, waardoor een awareness campagne relatief snel gerealiseerd kan worden.

Startpunt

Kennis van het BiSL-model is niet nodig. De game is zo samengesteld dat iedereen zijn/haar rol herkent en zijn/haar belang duidelijk kan maken. Het spel kent drie rondes. Gedurende het spel wordt een verband gelegd tussen de ervaringen uit voorgaande rondes en de processen, zoals beschreven in het BiSL-model. Deelnemers worden zich bewust van het belang van een gestructureerde aanpak van business informatiemanagement. Onze consultants gaan in alle rondes specifiek in op de situaties die bij de klant van belang zijn.

Aanpak

Het spel duurt drie tot vier uur, inclusief evaluaties en nabespreking. Het spel biedt de flexibiliteit om de nadruk te leggen op die zaken die voor u van belang zijn.

 

Onze consultants met ruime ervaring op het gebied van business informatiemanagement begeleiden de uitvoering. De gekozen aanpak biedt een snelle methode om veel mensen op een herkenbare manier ervaring te laten opdoen.

Resultaten

De game is bedoeld voor organisaties die snel en tegen lage kosten hun medewerkers inzicht willen geven in het belang van gestructureerde aanpak van business informatiemanagement. Het spel zorgt op een snelle en prettige manier voor een stuk reflectie en kennisverbreding en heeft een positieve weerslag op de deelnemers.

bottom of page