top of page

Eerste BiSL Foundation Training in de USA

22-23 Juni 2014

In de week van 21 juli 2014 vond in Minneapolis de eerste geaccrediteerde BiSL (Business Information Services Library) Foundation training in de Verenigde Staten plaats. Geïnteresseerde professionals konden kennis namen van het framework en zich voorbereiden op het voor certificering benodigde examen.

Een kleine, levendige groep verkende, onder leiding van Lex Scholten:

  • De theorie achter het BiSL framework

  • Het procesframework BiSL

  • De toepassing van het framework in de eigen praktijk van de deelnemers, die afkomstig waren uit verschillende takken van industrie.

Deze “pioniers” boden positieve feedback rond het framework en de mogelijkheden om de Business-IT relatie te versterken.

De deelnemers aan deze eerste training werken zelf vooral in IT omgevingen. Ze herkenden de mogelijkheden die introductie van BiSL biedt, maar zagen ook de uitdaging als dat “vanaf de IT-kant” wordt gedaan.

Men zag de voordelen die Business Information Management biedt, bijvoorbeeld doordat betere requirements leiden tot een beter Service Level Management en de afbakening van verantwoordelijkheden in het proces van Request Fulfillment.

De algemeen ervaren uitdaging was dat een aanbeveling vanuit IT om BiSL te introduceren de nodige weerstand bij business vertegenwoordigers zou oproepen. De deelnemers waren zelf gecertificeerd in ITIL, op verschillend nivo.

Vooral degene met brede ITIL ervaring zagen in het framework een vernieuwende dimensie voor de aanpak van Service Management.

BiSL wordt door de deelnemers gezien als een nieuwe en samenhangende aanpak die, naast bestaande Service Management practices, de relatie en communicatie tussen business en IT kan verbeteren

Aanbevolen artikelen
Laatste artikelen
Archief
Zoeken op tags
No tags yet.
Volg ons
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Classic
  • Google+ Basic Square
bottom of page